Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon sau “regele vinurilor rosii” este soiul de vin ideal ce-si imbunatateste calitatiile prin imbatrinire. Fiind putin aspru la tinerete, el are totusi capacitatea ca odata cu trecerea timpului, aroma sa distincta de stafida neagra sa poate dezvolta un buchet de cedru, violete sau tabac ce duc la inmuierea considerabila a aromei de tanin.
Cabernet Sauvignon a fost considerat mult timp un soi antic, dar studiile au aratat ca el este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc si Cabernet Franc. Acest vin s-a nascut pe meleagurile din Bordeaux. In Romania se cultiva cu precadere in podgoriile Dealu Mare, Odobesti, Minis-Maderat, Murfatlar, iar in Republica Moldova la Purcari.
Adevarata valoare a vinurilor Cabernet Sauvignon se observa atunci cand sunt servite alaturi de alimente, preferabil dupa o imbatranire de 5-10 ani la o temperatura de 16-18 grade Celsius. Se consuma la orice carne la gratar (in special rosie, vita, rata, miel) in sange sau la mancaruri grase ori mai complexe, pe baza de midii, branzeturi aromate, salate cu legume amarui, ciuperci si chiar ciocolata (neagra / amaruie) si fructe de padure.

Afișez 1 - 20 din 21 de rezultate

Afișez 1 - 20 din 21 de rezultate