Termeni si conditii

www.raiulvinurilor.ro este administrat de INCREDIBILE DICTU S.R.L., CUI 45557169, Nr. de ordine in registrul comertului: J52/72/2022, sediu social: Sat Tintava, Comuna Gradinari, Strada Tufan, Nr. 309, camera 2, Judetul Giurgiu.

Folosind site-ul www.raiulvinurilor.ro (denumit in continuare si RAIULVINURILOR.ro), sunteti implicit de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare de mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor de Utilizare. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare, nu folositi site-ul www.raiulvinurilor.ro. www.raiulvinurilor.ro isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile de Utilizare oricand considera necesar, fara notificare prealabila. Versiunea in vigoare a Termenilor si Conditiilor de Utilizare este in permanenta disponibila pe site. Verficati aceasta pagina periodic, pentru a lua cunostinta de eventualele schimbari. Continuarea folosirii site-ului dupa schimbarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare implica acceptarea modificarilor efectuate si a noilor Termeni si Conditii de Utilizare.

Informatii generale

Prin site intelegem colectia de informatii obtinuta prin accesarea adresei de web www.raiulvinurilor.ro.
Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in RON si sunt finale.
Datorita volumului mare de informatii si a conditiilor impuse de catre producatori, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila.

Colectarea de informatii personale

RAIULVINURILOR.ro aplica cele mai inalte standarde in tratamentul confidential al clientilor. Toate informatiile (inclusiv, dar nu exclusiv, cele legate de contul clientului, tranzactii, corespondenta) sunt utilizate cu maxima discretie. Singurele informatii personale colectate de RAIULVINURILOR.ro sunt acelea furnizate voluntar de catre utilizator, la efectuarea tranzactiilor sau in alte operatiuni. Simpla navigare a site-ului nu implica colectarea de informatii personale. Anumite functionalitati sau servicii din site necesita furnizarea anumitor informatii personale; acestea vor fi folosite numai in scopul pentru care au fost furnizate si/sau pentru comunicarile dintre site si clientii sai, atunci cand acestea sunt necesare (de exemplu: confirmarea unei comenzi, anuntarea programului de sarbatori, reduceri de pret, promotii).

RAIULVINURILOR.ro nu va divulga informatiile personale ale utilizatorilor colectate pe site nici unei terte persoane neautorizate. Aceste informatii pot fi insa divulgate autoritatilor indreptatite sa verifice tranzactiile comerciale, numai la solicitarea justificata a acestora. RAIULVINURILOR.ro poate furniza unor persoane competente informatii colective si statistici in legatura cu numarul, profilul sau alte caracteristici ale utilizatorilor sai, in scopul analizarii statistice a acestora. Aceste informatii nu vor include date de identificare personala.

Cautari

Toate functiile de cautare oferite de RAIULVINURILOR.ro sunt puse la dispozitia utilizatorilor in scopul sporirii functionalitatii site-ului. RAIULVINURILOR.ro nu colecteaza informatii personale in urma operatiunilor de cautare, dar poate pastra si analiza istoricul cautarilor efectuate, in scopul de a identifica interesele clientilor si de a imbunatati serviciile oferite acestora.
Hyperlink-uri si alte site-uri
RAIULVINURILOR.ro poate include in site link-uri catre alte site-uri, aflate sau nu in proprietatea RAIULVINURILOR nu poate fi, in nici o circumstanta, responsabil pentru continutul acestor site-uri.
Greseli de tiparire
RAIULVINURILOR.ro si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, RAIULVINURILOR.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva si de a anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre eroarea aparuta.

Utilizarea site-ului de catre persoane sub 18 ani

RAIULVINURILOR.ro nu este destinat persoanelor sub 18 ani. Acestea, desi nu pot fi impiedicate, nu detin totusi dreptul de a trimite sau posta informatii in RAIULVINURILOR.ro, de orice natura ar fi acestea. Orice astfel de operatie va fi executata prin intermediul reprezentantului legal al minorului.

Inregistrarea ca membru, parola si comportamentul ca membru.

Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de aces ca membru al site-ului RAIULVINURILOR.ro, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.
Sunteti pe deplin in cunostinta de cauza ca orice informatie, date, text, fotografii, grafica etc continute in acest site sunt responsabilitatea acelei persoane/entitati de la care provine. In aceste conditii nu putem sub nici o forma, direct sau indirect, fi facuti responsabili pentru continutul site-ului incluzand, dar nelimitandu-se la, informatii trunchiate, incomplete sau gresite sau pentru orice consecinte ale utilizarii acestora.
Promotii si concursuri
Noi ne stabilim singuri regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizam. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau alte mijloace de comunicare publica sau privata. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.
Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Pretul produselor

Preturile sunt afisate pe site in lei si sunt finale: LEI (RON). Afisam si un pret informativ in EURO, astfel incat sa venim in ajutorul clientilor din afara tarii cu paritatea LEI/EURO. Produsele se comercializeaza doar in LEI.

Plata produselor

Produsele comandate raman proprietatea RAIULVINURILOR pana in momentul achitarii integrale a sumelor de plata.
Plata produselor comandate se poate face:
1. ramburs/numerar la livrare (clienti persoane fizice sau clienti persoane juridice);
2. prin card online (clienti persoane fizice sau clienti persoane juridice), serviciul LibraPay fiind pus la dispozitie prin intermediul Libra Interner Bank. In cazul in care achitati online si taxa de livrare, iar aceasta nu ar fi trebuit taxata (ca urmare a unei comenzi de minim 250 lei), suma achitata va fi restituita.

Livrarea produselor

Produsele comandate se livreaza prin curier, in toata tara. Produsele se afla in ambalajul de transport si sunt asigurate pe tot parcursul transportului pana la livrare. Livram prin intermediar, avand astfel posibilitatea de a expedia coletele prin Cargus, Dragon Star Curier, DPD, Fan Courier, Nemo Express, Posta Romana Prioripost sau Sameday.

Livrarea comenzilor si taxa de livrare:

  1. In Romania: livrarea este gratuita la comenzile de minim 250 lei, iar la comenzi de pana la 249.99 lei, 13 lei (cost fix). Clientul poate opta si pentru ridicarea personala a comenzii (de la sediul firmei, sat Tantava, judetul Giurgiu), beneficiind astfel de un discount de 20 lei din valoarea comenzii. !!!Atentie!!! Se pot ridica doar comenzile achitate online, cu o programare in prealabil.
  2. Livrare in locker/easybox*, cu numai 9 lei la comenzile de pana la 249.99 lei, in timp ce  in cazul comenzilor de minim 250 lei, clientul va beneficia de o reducere de 5 lei din totalul acesteia.
  3. In Bulgaria si Ungaria: 35 lei (cost fix), indiferent de valoarea comenzii.

*Locker-ul/easybox-ul va fi ales de catre vanzator in functie de adresa furnizata de catre client a.i. sa-i fie cat mai aproape de ridicat. Clientul va fi informat de adresa de livrare prin transmiterea AWB-ului prin e-mail sau whatsapp.

Termenul de Valabilitate, Garantia si/sau Service-ul Produselor

Produsele ce sunt comercializate prin acest site au termenul de valabilitate indicat de producator, acolo unde este cazul. Exista si produse ce au mentiunea “termen de valabilitate nelimitat”, dar si in cazul acesta produsele se pot degrada (ex.: vinul nu are termen de valabilitate, dar dopul este degradabil in timp). Orice produs achizitionat prin intermediul www.raiulvinurilor.ro aveti dreptul de a-l returna in termen de 14 de zile, indiferent de motiv si fara nicio justificare, dar numai in ambalajul original si impreuna cu originalele documentelor tranzactiei respective, noi returnand contravaloarea acestuia. In cazul in care clientul doreste, produsul se poate inlocui cu unul identic, daca acest lucru este posibil.

Date personale

Pe site-ul http://www.raiulvinurilor.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. RAIULVINURILOR nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.
Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre http://www.raiulvinurilor.ro numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din contul de inregistrare, precum si datele din formularul de comanda vor fi folosite pentru a duce la bun sfarsit finalizarea comenzii (ex.: nume, adresa de livrare si numarul de telefon, firmei de curierat pentru a putea livra comanda) precum si pentru a trimite utilizatorului informari despre eventualele promotii, etc.
Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Securitatea informatiilor

RAIULVINURILOR garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. RAIULVINURILOR nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de http://www.RAIULVINURILOR.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, RAIULVINURILOR nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul. Garantam securitatea si confidentialitatea, dar nu garantam securitatea sau stabilitatea software.

Responsabilitati privind produsele si serviciile

Produsele (atunci cand este cazul) sunt insotite de certificate de garantie, buletine de analiza sau certificate de atestare ale producatorilor. RAIULVINURILOR. nu va putea fi facuta responsabila in cazul oricaror neconcordante sau lipsuri in ceea ce priveste produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta RAIULVINURILOR in maximum 14 zile de la receptionarea comenzii, timp in care  orice produs poate fi returnat indiferent de motiv si fara nicio justificare, dar numai in ambalajul original si impreuna cu originalele documentelor tranzactiei respective.
În cazul în care produsele sufera defectiuni pe timpul livrarii, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja de societatea INCREDIBILE DICTU S.R.L., produsele fiind in responsabilitatea noastra pe tot parcursul transportului/livrarii prin curier. Clientul nu poate cere si alte despagubiri.

RAIULVINURILOR nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate si asta deoarece exista posibilitatea de a se degrada in timp. Din acest motiv, RAIULVINURILOR isi asuma dreptul de a nu onora comanda in cazul in care acest lucru nu este posibil. Clientul va putea opta pentru returnarea banilor, daca plata a fost efectuata, sau poate astepta reaprovizionarea produsului, daca acesta mai este disponibil in oferta furnizorului.

Declinarea garantiilor si limitari ale responsabilitatilor

RAIULVINURILOR nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor sale, corectitudinea informatiilor publicate sau securitatea serviciilor sale.
Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este proprietate a firmei INCREDIBILE DICTU SRL si a partenerilor sai si a fost alcatuit în colaborare cu furnizorii produselor prezentate. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferii de imagini în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)
Site-ul http://www.raiulvinurilor.ro si materialele aferente sunt oferite “asa cum sunt” si “atat cat sunt disponibile”.
RAIULVINURILOR nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site, produse pentru care RAIULVINURILOR nu ofera nici o garantie, expresa sau implicita.
RAIULVINURILOR nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabila in cazul in care produsele achizitionate nu corespund scopului pentru care au fost achizitionate.
De asemenea, RAIULVINURILOR nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.
RAIULVINURILOR nu va fi facuta responsabila pentru orice pagube, de orice fel, incluzand, dar nu limitativ, orice daune directe, indirecte sau incidentale. Nu raspundem pentru nici o paguba de-a voastra, de orice fel.

Politica de preturi. Transportul produselor.
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt preturi finale.
INCREDIBILE DICTU SRL va putea desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site. Toate produsele al caror pret este redus se regasesc in categoria “Profita acum!”. In cazul in care exista si un motiv ce a dus la reducerea produsului (ex.: un vin cu eticheta deteriorata), acesta se va regasi in descriere.

Litigii
Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.raiulvinurilor.ro si orice incercare de frauda va fi raportata fara intarziere autoritatilor competente. Toate litigiile vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca litigiul nu poate fi solutionat pe cale amiabila, sau una din parti renunta la solutionarea pe cale amiabila, litigiul se va solutiona prin arbitrajul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti in conformitate cu Regulile de procedura arbitrala ale acestei Curti. Hotararea arbitrala este definitiva si obligatorie. Forta majora invocata si probate de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii – cu exceptia obligatiei de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei – pe intreaga durata a fortei majore.

Daune la transport

Produsele primite vor fi verificate in prezenta reprezentantului transportatorului, iar daca din nefericire produsele se dovedesc a avea daune din cauza transportului, clientul are dreptul de a refuza comanda si este rugat sa reclame aceste daune la raiulvinurilor.ro@gmail.com. INCREDIBILE DICTU SRL returneaza contravaloarea (daca plata a fost efectuata in avans) sau retrimite coletul la cererea clientului.

Drepturi de autor (COPYRIGHT)

Întregul continut al site-ului www.raiulvinurilor.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date – este proprietatea RAIULVINURILOR si a furnizorilor sai si este aparat de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul RAIULVINURILOR a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor în vigoare.

Comentarii, Comunicari si Alte Date/Informatii

Persoanele care acceseaza/viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari; pot sa trimita e-mailuri, sa transmita sugestii, idei, întrebari sau alte informatii, atâta timp cât continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura în nici un fel viata privata a altor persoane, nu încalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lant, email-uri în masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate în conformitate cu legile în vigoare. RAIULVINURILOR.ro are dreptul (dar nu si obligatia) de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe site.
Parteneri
RAIULVINURILOR are contracte de revânzare cu reprezentanti importanti ai marcilor prezente în magazinele noastre. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea marcii si despre orice alte nelamuriri despre o anume marca sau un anume produs, clientul se poate adresa reprezentantului marcii respective sau importatorului din România.

Cum stiti daca informatiile de pe credit cardul dvs sunt in siguranta

Pentru a fi siguri ca ati accesat serverul nostru de securitate, inainte de a introduce informatii financiare cu caracter privat, verificati in coltul din stanga jos al browserului dvs. In cazul in care vedeti o cheie nedesfacuta sau o incuietoare inchisa (depinde de browserul pe care il aveti dvs), atunci sistemul SSL este activ. Ca sa repetati verificarea sistemului de siguranta, uitati-va la URL-ul sau linia de locatie a browserului dvs. In cazul in care ati accesat un server de securitate, primele caractere din adresa ar trebui sa se modifice de la “http” la”https”.
Anumite versiuni de browsere si anumite firewall-uri nu permit comunicarea prin intermediul serverelor de securitate pe care le folosim noi pentru a procesa comenzi la magazin. In cazul in care nu puteti accesa serverul de securitate, indiferent din ce motiv, va rugam sa ne transmiteti comanda dvs prin e-mail la raiulvinurilor.ro@gmail.com. Reprezentantii serviciului nostru de support clienti va vor acorda asistenta de care aveti nevoie.

Taxe Suplimentare

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si cheltuielile de expeditie. RAIULVINURILOR nu percepe nici o taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. Pentru orice taxa perceputa suplimentar, va rugam sa va adresati imediat la raiulvinurilor.ro@gmail.com

Dispozitii Finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul acepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceasi cu un contract valabil încheiat.